mandag 13. april 2009

Her skal det klatres!

Ja det er ikke jeg som skal klatre da, jeg driver ikke med slik virksomhet i særlig grad. Nei det er blomstene som skal klatre! Tror jeg har fått litt dilla på klatreblomster av alle slag. Til å hjelpe dem med dette har jeg fått kjøpt noe fantastiske espalier på IKEA. De kommer i pakker med 9 elementer i hver som kan settes sammen som man ønsker.

espalier benk

Bak drivhuset har det dannet seg små spennende rom. Her har jeg satt opp espalier rundt og over benken. Tanken er at jeg skal plante noen Cobaea Scandens Alba her, som skal danne en ramme rundt benken.

espalier pallekarmJeg har også satt et espalier over den ene pallekarmen, slik at sukkerertene skal få noe å klatre i.

vegg

Utenfor hagen vår går det en gangsti. Vi har satt opp et høyt gjerde ut mot denne. I år har jeg gravd opp et bed langs dette gjerdet og her har jeg tenkt at klatreroser og clematis skal få lov til å klatre. Forslag mottas med takk!!!!

Underveis oppdaget jeg at jeg selvfølgelig hadde kjøpt for få espalier. Takk og pris at man kan bestille flere på nettet, når vi nå engang ikke har IKEA her i byen. Men de kommer, i desember neste år:-)

Da tenker jeg vi sier at klatresesongen er i gang:-)

NB: For dere som vil ha oppskrift på Sri Lanka mat er den i det forrige innlegget.

17 kommentarer:

Wenche sa...

Det ble skikkelig fint, gleder meg til å se bilder når veksten er i gang :-)

Og jeg har selvfølgelig ikke klart å komme meg til IKEA ennå. Da betyr vel det at det ikke blir sånne stativer på meg i år da :-(

Juni sa...

Dette blir nydelig Ellea! Tenk å sitte på den benken med blomstrende klatrere rundt seg.
Jeg var inne på hagegal og så du spurte etter klatreroser, jeg prøvde meg på et svar men gav det opp fordi jeg ikke kunne huske hvodan jeg skulle sette inn linkene. Jeg må sette meg inn i det på nytt en gang.
Men jeg kan foreslå mange fine klatreroser om du vil. Blant annet Rosenresli som jeg har hatt her i hagen i mange år. Den vokser fort, er frisk, dufter nydelig og har vakre blomster. Bilder av den og flere til finnes på rosebloggen min. Så tenker jeg at du må vurdere om du vil ha remonterende og duftende eller om bare fargen på rosene spiller en rolle.
Hva slags farge tenker du?
Spennende å skulle lage et slikt bed fullt av roser, jeg kjenner den kriblende, gode følelsen kommer krypende bare ved tanken på det synet det gjerdet kommer til å bli.
Lykke til:)

Ellea sa...

Å så deilig at du har masse råd å gi meg når det gjelder klatreroser Juni! Jeg skal skynde meg inn og lese på rosebloggen din! Kanskje jeg kan bruke deg litt som konsulent?

Hvofor skulle det ikke bli sånne på deg da Wenche, er det ikke bare å styrte ut og kjøpe?:-) Det hadde jeg gjort dersom jeg hadde bodd i rimelig nærhet, men siden jeg ikke gjør det må jeg få dem tilsendt i posten.......Skal bestille flere av amplene i sink også, de er utroloig greie og koster bare kr. 45,-

Elsa sa...

Dette kommer til å bli flott. gleder meg til å se bilder når klatrerne begynner å vokse til.

Charlotte sa...

Dæ au... skikkelig stilig! Den der kombinasjonen hadde jeg jo aldri tenkt på. Du er god!! Dette blir råbra.
Ser at du nok må ha flere Clematis også ja.. he-he!!

Elisabeth sa...

Dette ser kjempespennende ut, jeg også er en ihuga klatreplante"digger", synes det er gøy med planter som virkelig har voksekraft ;)
Skal du forresten på hagemessa?

Vivi sa...

Flott "klatrestativ" du har kjøpt. Denne løsningen var jo kjempe smart.
Klatreplanter er jo kjempe flott og du har jo mange muligheter i det nye beddet langs gjerde. Blir spennende å se hvordan det blir.

Mona sa...

Så stilig klatrestativ. Veldig bra! Hold oss opptatert med bilder etterhvert som klatringen starter

Sine sa...

Så smart dette var. Jeg hadde aldri kommet på det. Jeg har også et lignende gjerde og en løs benk et sted... he he.

Du er så kreativ!

Tove sa...

Så kjekt at du hadde funne vegen innom bloggen min! Inne hos deg ser det ut til at eg kan få ein del hagetips framover....

Ha ein fin søndag!

Ellea sa...

Så hyggelig at jeg kan være til inspirasjon da:-) Jeg finner så masse inspirasjon i andres blogger.

Det var veldig bra at jeg blogghoppet litt i dag, synes bloggen din var nydelig Tove og har lagt den til i lista mi:-)

Elisabeth sa...

Det er til helgen ja, altså hagemessa ;) Jeg skal være der hele fredagen nemlig ;) *hint hint*
Lekker nytt headbilde også, grattis :)

Ellea sa...

Å jeg har skrekkelig lyst til å dra på hagemessen! Skulle hatt en tur til IKEA også. Kanskje jeg må la gubben bli igjen her hjemme alene og bruke leiligheten hans i Langesund som base...........

Ninni sa...

De espaljeene var virkelig smarte! De galvaniserte regner jeg med? Det kommer til å bli lekkert med klatrere oppetter veggene dine. renge rmed at det kommer masse bilder etter hvert så vi kan følge med utviklingen :)

Jeg har en klatrerose i haven som jeg ikke nevnte i tråden på Gal. Trier, den har små søte hvite blomstrer i store klaser og remonterer godt. Jeg synes det er så fint med et småblomstret innslag blant flere storblomstrete roser. Kan tenke meg det er høyt trykk i hodet ditt for tiden med alle de nye planene du har :)

Den nye headeren din er nydelig :)

hildegoghagen sa...

Flotte klatrestativer! Jeg trenger to nye rosebuer i år...

orchis sa...

Så fine og praktiske klatrestativer. Ser fram til bilder av dine frodige vegger!
Jeg ønsker mer plass til klatreplanter. Brukt opp de vegger, murer og trær som kan brukes. Og enda har jeg 2 nyinnkjøpte klatreplanter stående i potter... Hjelp! :)
Lekker ny header, forresten.
God helg til deg og dine!

Charlotte sa...

Ny heading!! Yea! Kjempefin.