søndag 31. mai 2009

Brugge i blomst

I går sprang den første blomsten på min overvintrede brugmansia ut. Den er jo litt av et syn. brugge Når vi snakker om brugmansia………mot alle odds har de to store brugmansia trærne jeg fikk av Turbolotte i fjor høst overlevd vinteren kjelleren. Jeg kappet/saget dem kraftig ned, fordi de var så altfor store, og trodde aldri i verden de ville overleve den harde behandlingen. Tidligere i vår satte jeg dem ut under verandatrappen, og sandelig er det liv i dem. Hvor i all verden skal jeg gjøre av dem når de begynner å blomstre senere i sommer!! Det begynner å bli temmelig fullt over alt…….. snakker om luksusproblem:-)

……….og når vi snakker om Turbolotte. I dag har vi hatt en fantstisk flott formiddag. Vi dro til et gartneri i nærheten av Mandal. De skulle ha så mange flotte roser……. Jeg må bare si at det var ikke på grunn av gartneriet det ble en så flott formiddag. Det var stusslige greier, men en ny fuchsia klarte jeg nå å få med meg:-)……nei det var selve turen og ikke minst deilig lunsj på Høllen brygge i nydelig sommervær som gjorde at det ble en sånn fin tur. Takk skal du ha Charlotte!

Vel hjemme fortsatte jeg med det jeg stort sett har holdt på med hele pinsehelga. Å plante ut. Nesten alle fuchsene er satt ut nå. Har bare 7-8 stk. igjen. Etterpå tok jeg meg en liten rusletur med kamera. Jeg vil ha nytt kamera! Da jeg kom inn var flesteparten av bildene uklare og dårlige. Dumme kamera villle ikke fokusere………Men noen få bilder ble ok.

Både doble og enkle cosmos blomstrer for fullt.

cosmos

Det samme gjør Malva Sylvestris. Er den en staude eller en sommerblomst tro?

malva sylvestris

Ellers er det masse som blomstrer i mine nyanlagte bed:-) Både akeleier og geranium. For en fryd:-) Jeg får gjøre et nytt forsøk på å ta bilder av dem i morgen.

En annen ting jeg har fått gjort i løpet av pinsen er å male risørbenken i hagen foran huset hvit. Den ble riktig fin om jeg skal si det selv:-) Når vi får beiset gjerdet bak bli det enda finere.

benk

Og så er det igjen enda en fridag der det er meldt nydelig sommervær. Da skal jeg unne meg selv å bare tusle rundt i hagen og kose meg,  og la planter, krukker og jord være der de er………

9 kommentarer:

Gry sa...

Brugmansiaen er riktig så fin! Og så cosmoene som du var så bekymret for i vinter - det har gått riktig så bra skjønner jeg.

Og kunsten du har foran benken var bare råstilig!

Juni sa...

Kameraproblemer her også. Mitt vil ikke fungere på autofokus lenger, og det er visst ingen lønnsom affære å reparer det - sukk!
Men bildene dine er flotte de!
Risørbenker er så fine, hvor får man kjøpt slike? Jeg har så lyst på en slik en på hytta:

Vivi sa...

Brugmansia store som trær, det høres helt vanvittig ut. Blir nok ikke så store her oppe i "nord".
Flott hagebenk - en slik står øverst på min sommerønskeliste.
Ha en fortsatt fin 2.pinsedag.

Tonerose sa...

Steike, du imponerer! Godt gjort å få til brugmansia'n; også med slik behandling...! MORO!! Herlig blomster, må ha vært en stor glede å oppdage den første blomsten på den!

SÅ skjønn den lyserosa doble cosmosen var!!!!!! :o) Tenk å ha slike ute i hagen, som man kan plukke i bukett..! *sukk* Sådde en sommermix i fjor, og der var det bla vanlig enkle rosa cosmos; men disse var jo MYE skjønnere!! Hvordan er de å ta frø av, aner du om det er vanskelig med disse? Jeg lurte på å gjøre det i fjor (tok av valmue etc, for de var jo rimelig greie!) men kom aldri så langt som til cosmosen.. HM.

Når det gjelder kamera har mitt tatt kvelden, eller dvs laderen.. Så foreløpig bruker jeg mobilen, heldigvis er det bra kamera på det.. Enn så lenge! :o) Men kameraet ditt er heldigvis noe villig fortsatt, for bildene du har lagt ut var jo veldig bra! Men må være veldig irriterende om mange har gått dukken..

Nyt fridagen i dag, med herlig vær og avslapping!! :o)

TurboLotte sa...

Ja takk for turen!! Det var jo bare så koselig.

Ellea sa...

Benken kjøpte jeg for flere år siden fra Lillesand Produkter. Jeg vet ikke om de lager dem lenger.

Ved et søk på nettet finner jeg bare et sted med oppskrift på hvordan man lager den selv.
http://www.byggselv.net/side21%20ris%C3%B8rbenk.htm

Tonerose: Jeg lurer også på det med å ta frø, er ikke noe flink til det og har bestilt et intensiv kurs fra hagevenner til høsten:-)

Miamaria sa...

Tror den malvaen er sommerblomst, uten at jeg vet det sikkert. I hvert fall her oppe.

Kristin sa...

Skal si det blomstrer hos deg! Men tidlig ute var du med frø osv. :-) Jeg hadde knapt tenkt tanken på å begynne før det spirte i vei hos deg. Men, hva med fontenen??? Fornøyd??? Har en lignende, og må stadig løpe å fylle på vann, for den renner jo Tørr før jeg får snudd meg!

Ellea sa...

Joda, har det samme problemet her. Går tørr temmelig fort. Får se om vi finner en løsning på det problemet. Men ellers er den jo en lekker liten skulptur når det ikke er vann på den.