søndag 23. august 2009

Endelig slutt på bloggtørka??

Nå har det vært bloggtørke her i flere uker, og grunnen er at jeg har vært så iiiiiiiinderlig lei av hage. Og da har det liksom ikke vært noe å blogge om. I dag fikk jeg endelig mannet meg opp til å gå ut og jobbe litt i hagen igjen. Jeg skal ikke påstå at det ga meg den store fryden, men det var tilfredsstillende……noe mer skal jeg ikke forlange akkurat nå. Jeg må si at akkurat nå er jeg glad for at vi har årstider, og at det ikke er hagesesong hele året.

Jeg fikk omsider lagt ned de hellene jeg har fått støpt.

helle gangvei helle gangvei1

Og det ble jo faktisk ikke så aller verst:-) Hensikten med hellene er å lede blikket mot paviljongen når en kommer inn i bakhagen. Nå blir blikket ledet rett ned mot drivhuset når en kommer inn porten. Nå mangler jeg bare 6 heller, så vi får nok ha en støpedag igjen om ikke så alt for lenge.

Grunnen til denne hageleden, som har erstattet hagegleden, er nok at det har vært en så dårlig sommer. Det har ikke vært mye å glede seg over. Blomstene har blitt vekselvis blåst over ende og regnet i stykker. Derfor bestemte jeg meg i dag for å ta med meg kameraet og se om det ikke, tross alt, finnes noen gleder i hagen. Og joda…….selvfølgelig fant jeg noen:-)

Stokkrosene som alle mente ikke kom til å blomstre i år, viste seg å være ettårige de:-) Akkurat nå er de ualminnelig vakre. Det faktum at de stadig får juling i vinden og må støttes opp i ett sett snakker vi ikke om nå som vi skal finne gleder. Vanligvis er jeg ikke noe glad i gult i hagen min, men akkurat denne sarte lysgule synes jeg er vakker.

stokkrose rosa stokkrose mørk stokkrose lys gul

Dahliaene som jeg sådde er også på sitt flotteste akkurat nå. De begynte faktisk å blomstre ganske tidlig, allerede i begynnelsen av juli, og ser ikke ut til å gi seg med det første. Jeg klarer ikke å fange fargen med mitt kamera. Den er mye mer dyprød enn det ser ut. Den hvite skulle egentlig blitt rosa, litt feilmerking ute og går, men vakker er den lell.

dahlia1 Dahlia2 dahlia3

Dronning Margrethe ble innkjøpt i år, og har raskt blitt en av yndlingsrosene. Akkurat nå står den bredfull av knopper og har begyne en blomstring som tar helt pusten fra meg:-)

dronning margrethe1 dronning margrethe2

Litt fuchsia må vi jo også ha med:

jesse kenners ratttoule

Jesse Kenners til venstre og Rattoule til høyre. Jesse Kenners minner veldig om Lut Michelis, men har ikke noe rosa skjær øverst på blomsterbladet. Vakker er den uansett.

Og skal vi nå først snakke om gleder, kommer vi ikke utenom Asarina Scandens som har vært treg med å vokse og komme i blomst men som nå begynner å få et vell av lilla og hvite blomster.

assarina

Se det! Så var det sandelig noen gleder å finne i hagen. Kanskje jeg ikke skal sementere hele hagen og begynne med fluebinding i stedet allikavel!:-)

10 kommentarer:

Tresje sa...

Masse fine blomster. Jeg håper du vil ta noen stiklinger til meg av de du hadde hengene på verandaen. Det ble også veldig stilig med hellene.

Anonym sa...

Her var det da mye lekkert! Sementere hele hagen?? Tror du er sprø jeg... Det må du ikke finne på.

TurboLotte sa...

Ja vi må støpe mer, veldig snart!! Det er kjempefint hos deg!! ( Og jeg har jo sett det live! ) Tross været som har vært.

Margrethes hus og hage sa...

Været tar litt av piffen fra en, kan ikke si annet... Men du har da masse flott som blomstrer i hagen din! Nydelige bilder, og dronning Margrethe må jeg visst gå til anskaffelse av :)

Kristin sa...

Helt utelukket å sementere hagen Ellea. Fluebinding er sikkert kjedelig, og så kan du heller drive med det når det ikke går ann å jobbe med hage og drivhus!!!!! men når er det???????? Er også lei iblant, men ser jo at jeg allerede er igang med å planlegge neste år, og registrere(skrive ned) feil og gleder fra denne sesong. Været har vi ingen kontroll over, men håpet er levende om en barndommens sommer. Den var laaaaang, varm og fin

orchis sa...

Godt å lese et innlegg av deg igjen, og å se alle de fine blomstene!
Fluebinding høres svært lite tilfredsstillende ut, men å sementere hele hagen har sikkert en viss underholdningsverdi - inntil du har dekket alt. Hva skal du da finne på? Male roser og fuchsia på sementen? :)
Joda, alle blir vel lei innimellom. Jeg også. Da lar jeg det bare gro meg over hodet. Vi har hatt en plagsom hetebølge her i noen uker. Hagegleden fordampet med den. Fra nå av ser det ut til å bli mer levelige temperaturer. Da finner jeg fram saks og sag, og kutter vei gjennom alt det forsømte.
Ønsker deg en fiiin uke!

Harryford sa...

Ikke rart at du måtte ha et avbrekk nå Ellea - Du nevener jeg har vært usedvanlig aktiv - i det siste - men hva med deg selv, om det er usedvanlig vites ikke, men at du har vært særdeles hageaktiv de siste 8-10 månedene, er i alle fall sikket! ;-)Og flott er det blitt!

Ps kjenner en som pleide å sprøyte HELE hagen med Roundup hver vår!!! Men det har visst gått over nå ;-)

AnitaH2 sa...

Ikke snakk om at jeg kommer til å se paviljongen i stedet for drivhuset, uansett hvor fine heller du legger! Jeg bare ELSKER det drivhuset - og særlig lysekrona og fasongen og fargen og...
De fleste av oss andre startet jo sesongen "noe" senere enn deg - november mener jeg å huske at de første frøene dine var i jorda? Så om du går litt lei, har du jo hatt en lang sesong først, da!

Juni sa...

Så mye fint som du har i hagen din nå Ellea er det for galt å sementere hele stasen vekk!
Hvis man ikke gidder å jobbe på en stund vokser det jo likevel, og når du så går ut for å lete vil du finne, alltid finne noe å glede deg over. Ikke mye glede i en sementplass, eller?
Dronning Margrethe er herlig!

Ninni sa...

Jeg har det på samme måte som deg, hagepiffen er helt borte. Den kommer litt frem innimellom når værgudene ikke gidder å sende mer regn. Men alle planer og hagekos har regnet bort, jeg er enda ikke ferdig med gørnnsakshaven. Håpet om litt vedvarende godvær og litt god varme svinner hen. Men de melder faktisk litt finere vær til uken så jeg i går. Da er det kanskje mulig å få klippet gresset og kommet videre med maskingrus og pallekarmer. Jeg burde luket over alle bed en gang til også før vinteren. Det blir på en måte siste krampetrekning. Kjeeeedelig...

Men å se innlegget ditt gjorde godt, for det er jo mye fint som blomstrer enda! Hos meg blomstrer fremdeles bl.a en del roser, Echinacea, Monrada og Agastashe. Smart å legge de fine betonghellene dine slik at de drar blikket mot lysthuset :)

Krysser fingrene for en solrik og varm høst for både øst og sør, september kan også være nydelig og varm.